28. desember 2017

Slik lager du den beste lammeribben

By Kine In Mat, Nature

Gi lammeribben en lang steketid og du kan servere et smaksrikt og saftig måltid, både til hverdags og til fest. Men har du smakt fersk lammeribbe før?

Det er nok ikke så vanlig å servere lammeribbe til hverdags, men når du først bruker kjøttet fra hele dyret alt fra skanken til lammeribben, får du nye smaksopplevelser. Her kan du variere med ulike tilbehør etter de ulike årstidene. Ribba på lammet blir som oftest brukt til pinnekjøtt og til rull.

 

 

 

 

Lurer du på hvor lammeribben sitter? Nr. 3 på bilde er siden av lammet og blir brukt til lammeribben, pinnekjøttet og til rull.

 

 

 

Dette trenger du:

Ca. 2 kg lammeribbe

Salt

Pepper

Hvitløk

Rosmarin

Sitron

Olivenolje

 

Slik gjør du:

 

Snitt fettsiden på ribba og forvarm ovnen på 125 grader

Gni inn lammeribben med salt, pepper, finhakket/most hvitløk, urter, sitron og litt olivenolje.

Legg ribbestykket i en langpanne og stek den på 125 grader i ca. 1,5 time. Jeg liker å legge grønnsaker i langpannen sammen med ribbestykket, for å få mer smak på lammesjyen.

Når lammeribben har stått i ca. 1,5 time, skrur du opp varmen til 225 grader og stek videre i ca. 30 min til kjøttet begynner å få en fin stekeoverflate og kjøtte løsner fra beina.  Hvis du ønsker kan du avslutte ribba på grillen istedenfor i en varm ovn.

Bruk gjerne litt ekstra urter, sitron og olje etter steking

Så er det bare å dele opp ribba mellom hvert bein.

 

Det er nesten et must å spise lammeribben med fingrene.

 

Velbekomme

– Kine 🙂

 

 

 

Leave a Comment