7. januar 2018

Servere fårikål til hverdag og til fest

By Kine In Mat

Lammekjøttet er en flott råvare som kan tilberedes på mange ulike måter og passer til enorme mengder med ulikt tilbehør. Lammet har et naturlig fett som gir mye av dens fantastiske smak.

 

Grytekjøtt av lam er noe av det mest brukte kjøttet i hele verden. Det finnes et enormt antall ulike gryteretter med lam tilsatt mange spennende krydderkombinasjoner.

Grytekjøtt kan forekomme både med og uten bein. Sitter kjøttet på bein gir dette bare en ekstra smaksforsterkende virkning. Når kjøttet er ferdigkokt kan man plukke det rent for bein. Beregn nesten dobbel mengde kjøtt hvis det er på bein.

 

Visste du forresten at fårikålenes festdag feires hvert år den siste torsdagen i september.

 

For når du bruker hele dyret gir det et spenn av smaksopplevelser. Jeg ønsker å inspirerer deg til å bruke lam til hverdags og til fest, gjennom hele året. Smak også vår nydelige lammeribbe, oppskriften finner du her

 

Dette trenger du (familie på 4):

2 kg Fårikål

2 kg hodekål

3- 4 ts hel pepper

2 ts salt

3 – 3,5 dl vann kommer an på kjelens størrelse.

Jeg ender ofte opp med 6 dl vann

Poteter

 

 

Slik gjør du:

 

Del hodekålen i båter

Start med å legge kjøttet i bunnen av kjelen og legg fettsiden ned. Strø salt og pepper mellom grytekjøttet og kålen, avslutt laget med hodekål. Så gjentar du prosessen. Du kan også legge pepperkornene i pepperholder.

Så heller du vannet i kjelen, når det koker skruer du ned varmen. La det småkoke alt fra 2 – 3 timer, kjøttet skal nå være mørt og løsne fra beinet.

 

Fårikålen serveres med nykokte poteter – min favoritt potet er potetsorten Folva – en dansk sort. Folva potetene er rundoval, har hvitt skall og lysegul kjøttfarge. Den er fastkokende og egne seg godt til å kokes uten skall. For å sette den siste finishen på retten, kan du strø over persille.

Fårikålen smaker nesten «aller» best dagen etter.

 

Velbekomme

 

Kine 🙂