Fløtegratinerte poteter passer utrolig godt til ett langtidsstekt lammelår. Husk å bruke norskproduserte poteter som er uvasket – de holder seg lengre.
Min potetfavoritt må være sorten Asterix. Hvilken potetsort er din favoritt?
Dette trenger du:
Poteter av sorten Asterix eller Folva ( 10 -12 stk avhengig av størrelsen)
1 hvitløksfedd
Salt
Pepper
Økologisk lammekrydder
3 dl matfløten
Revet ost
Slik gjør du
- Forvarm ovnene til 200 °C
- Vask og skrell potetene
- Skjær potetene i tynne skiver
- Finkutt hvitløken
- Smør en ildfast form
- Ha potetskivene, fløten, salt, pepper, hvitløken og økologisk lammekrydder i en kjele og gi dette et oppkok. Nå trenger potetene kortere tid i ovnen og du kan smake til potetblandingen før du setter den i ovnen.
- Smak på potetblandingen, er det noe som mangler?
- Hell så potetene over i en ildfaste formen, strø over osten og stek ferdig potetene mens kjørte hviler seg.
- Stekes i ca 15 – 20 minutter
Velbekomme
– Kine 🙂