31. mars 2018

Fløtegratinerte poteter

By Kine In Mat

Fløtegratinerte poteter passer utrolig godt til ett langtidsstekt lammelår. Husk å bruke norskproduserte poteter som er uvasket – de holder seg lengre.

Min potetfavoritt må være sorten Asterix. Hvilken potetsort er din favoritt?

 

 

Dette trenger du:

Poteter av sorten Asterix eller Folva ( 10 -12 stk avhengig av størrelsen)

1 hvitløksfedd

Salt

Pepper

Økologisk lammekrydder

3 dl matfløten

Revet ost

 

 

Slik gjør du

 

  1. Forvarm ovnene til 200 °C
  2. Vask og skrell potetene
  3. Skjær potetene i tynne skiver
  4. Finkutt hvitløken
  5. Smør en ildfast form
  6. Ha potetskivene, fløten, salt, pepper, hvitløken og økologisk lammekrydder i en kjele og gi dette et oppkok. Nå trenger potetene kortere tid i ovnen og du kan smake til potetblandingen før du setter den i ovnen.
  7. Smak på potetblandingen, er det noe som mangler?
  8. Hell så potetene over i en ildfaste formen, strø over osten og stek ferdig potetene mens kjørte hviler seg.
  9. Stekes i ca 15 – 20 minutter

 

 

Velbekomme

– Kine 🙂